Това заяви Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС, в изявление пред медиите.Той уточни,

...
Това заяви Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС, в изявление пред медиите.Той уточни,
Коментари Харесай

Карадайъ гневен на ГЕРБ: Помним и други министри, които превръщаха полицията в партийна милиция

Това заяви Мустафа Карадайъ, водач на ДПС, в изказване пред медиите.

Той посочи, че казусът на границата с убития служител на реда е тежко закононарушение – ликвидиране:

 

„ От тази позиция мисля, че са арестувани нарушителите, има Наказателен кодекс, Накакателно-процесуален кодекс и би трябвало да се извършат съответните дейности от способените органи. Министърът на вътрешните работи, в случай че е излязъл отвън компетенциите си, както и различен правеше същото, може би би трябвало да се прегледа каква е виновността му. Обратното обаче – министърът не е служител на реда. “

 

„ Не смесвайте настоящия с предишния министър, на който очевидно детската му фантазия е била да бъде полицай, и видяхме какво направи с милиционерските си разбирания и настройки. Министърът има точни и ясни функционалности съгласно закона. Деянието е тежко престъпно действие, по тази причина нарушителите би трябвало да си носят отговорността, само че министърът каква виновност има в съответния случай – не съм осведомен. Колегите от ГЕРБ в случай че знаят, несъмнено ще си стимулират настояването “, разяснява още той.

 

„ Политическият коментар от моя позиция е следният: един длъжностен кабинет е непрекъснато в оставка от указа на президента за назначение – те все са си в оставка. Той се назначава за един избран интервал от време с първа генерална задача да създаде почтени, транспарантни, демократични избори. Всички други действия са на втори проект. Това обаче не значи, че служебните министри не са министри и не би трябвало да си правят работата “, съобщи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР